Ομάδα της Ανθρωπότητας Ελλάδας
Σεπτέμβριος - Οκτώβριος
2013


Τα Νέα μας Προγράμματα - Επάνοδος 2013-2014

Παλιότερη φωτό της ομάδας της ΚρήτηςΑγαπημένοι μας φίλοι,

Μετά από ένα διάλειμμα από μερικές από τις δραστηριότητές μας το 2012-13, επανερχόμαστε με νέα ενέργεια, ιδέες κα προγράμματα για το 2013-14.

Στα Σεμινάριά μας «Νόμος της Ελξης- Βασικό» και «Λειτουργικότητα και Χαρά στις Σχέσεις» που έτρεξαν με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια, προστίθενται φέτος τα «Ο Σκοπός της Ζωής μου», «Ο Νόμος της Έλξης – Προχωρημένο» και η «Μέθοδος “The Work”», με εισηγήτρια την Δ. Μπούρα. Για την ώρα προγραμματίζονται να γίνουν σε Αθήνα και Ηράκλειο, φιλοδοξούμε όμως να επισκεφτούμε και άλλες νέες πόλεις.

Έχουμε επίσης νέα εκπαιδευτικά προγράμματα που καταρχήν θα τρέξουν στην Αθήνα και είναι:

 • Ομάδα Εκπαίδευσης Συνειδητής Ζωής με την Δήμητρα Μπούρα.
  Σε 3μηνους κύκλους, ξεκινώντας από τα βασικά μαθήματα και καλύπτοντας όλους τους τομείς ζωής και δημιουργίας. Με τεχνικές και ασκήσεις που βοηθούν την εμπέδωση των μεταμορφωτικών ιδεών της Νέας Πνευματικότητας και την εφαρμογή τους στην καθημερινή ζωή. Η Ομάδα θα γίνεται κάθε Δευτέρα στον νέο χώρο μας στην Δάφνη. (περισσότερα...) (*)
 • Εργαστήρι Εκπαίδευσης στον Νόμο της Έλξης και Κύκλοι Καρδιάς με την Δήμητρα Μπούρα.
  Μαθαίνουμε να εφαρμόζουμε συστηματικά τις αρχές του Νόμου της Ελξης με μαθήματα, ασκήσεις και εργασίες, εφαρμοσμένες στην ζωή και τις ατομικές ανάγκες του κάθε μετέχοντα, για αφθονία, υγεία, εργασία, σχέσεις. Ο Κύκλος Καρδιάς μας διδάσκει και μας παρέχει το βίωμα της πειθαρχίας του εστιασμού στις επιθυμίες μας, αντί για τα προβλήματα του παρόντος. (περισσότερα...) (*)
 • Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Συντονιστών Ομάδων Μελέτης με την Δήμητρα Μπούρα.
  Το Πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όλους όσους έχουν την επιθυμία να γίνουν συντονιστές ομάδων Μελέτης της Νέας Πνευματικότητας, αλλά και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν βαθύτερα και να εμπεδώσουν τις πνευματικές αρχές της συνειδητής ζωής. Το πρόγραμμα συνδυάζει εκπαίδευση σε αρχές και τεχνικές συντονισμού ομάδων και ατομικού coaching με βαθύτερη μελέτη των βασικών ιδεών της Νέας Πνευματικότητας. Συνδυάζει μελέτη και εργασίες σε βασικά θέματα, με πρακτική άσκηση.
  (περισσότερα...) (*)

(*) Τα αναλυτικά κείμενα θα μπουν στον ιστότοπό μας εντός των ημερών...

Παρότι τα προγράμματα αυτά θα γίνονται κατ αρχήν στην Αθήνα, ερευνούμε τρόπους συμμετοχής και μέσω διαδικτύου.

Εκτός Αθηνών:

Συνεχίζονται για 5η χρονιά φέτος οι Ομάδες Αυτογνωσίας στο Ηράκλειο Κρήτης με Συντονίστρια την Κατερίνα Κωστούλα. Από 1 Ομάδα που είχε τις πρώτες 2 χρονιές, πρόπερσι είχε 2 και πέρσι 3 Ομάδες. Το ίδιο θα συνεχίσει και φέτος, 3 Ομάδες, την Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, κάθε εβδομάδας. Η Ομάδα του Ηρακλείου πληθαίνει και ανθίζει και προχωρά σε εξαιρετικές πρωτοβουλίες που θα σας παρουσιάσω σε επόμενα νέα μας

Συνεχίζεται η Ομάδα Μελέτης στην Κόρινθο με Συντονιστή τον Χρήστο Παπαδά.

Το ακούραστο Δίδυμο Σωτήρη και Ευγενίας Καγιά στο Διμήνι του Βόλου, συνεχίζουν την πλούσια δραστηριότητά τους και προσφορά τους με καθημερινές Ομάδες και Προγράμματα.
H Χρονιά μου... 'εκτός'


Δήμητρα Μπούρα

Στον Ακαδημαϊκό κόσμο του εξωτερικού, επικρατεί η έννοια του Sabbatical year. Κάθε επτά χρόνια, οι άνθρωποι παίρνουν ένα χρόνο που τον περνούν μακριά από την συνηθισμένη εργασία τους, σε άλλες χώρες, μελετώντας διαφορετικά πράγματα κοντινά η μακρύτερα από το αντικείμενό τους.

Αυτό τους βοηθά να βγαίνουν από το καλούπι -πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούν,- που τους βοηθά μεν αλλά και τους περιορίζει-, και να δουν νέα πράγματα με άλλο μάτι. Έτσι ανανεώνονται αυτοί και οι χώροι που υπηρετούν, με φρέσκιες ιδέες και προσεγγίσεις.

Αυτοί οι κύκλοι, επταετίας περίπου, βλέπουμε να υπάρχουν σε πολλές ατομικές ή συλλογικές μας δράσεις και να εκδηλώνονται σαν μια κάμψη, μια κούραση, οι πεσιμιστές θα την πούνε πτώση, οι θετικοί επιθυμία του Συστήματος για αλλαγή, ανανέωση και πρόοδο. Αυτό έγινε και με την Ομάδα μας. Το 2011-2012 βγήκε λιγο ‘βαρειά’ με κάποια από τα μέλη της Συντονιστικής μας να έχουν στραφεί σε άλλες δραστηριότητες και με μένα να νοιώθω μια σχετική μοναξιά και ‘ κούραση’. Χρειαζόταν λοιπόν ένα διάστημα εκτός, ένα Sabbatical.

Μερικές φορές, αν δεν ακούς τα μηνύματα, η ζωή σου δίνει ένα υποχρεωτικό Sabbatical. Μπορεί ένα φαινομενικά εξωτερικό αίτιο (μια ασθένεια, μια οικογενειακή ανάγκη, μια αλλαγή στον χώρο εργασίας, μια απόλυση κλπ), να σε βγάλει αναγκαστικά εκτός. Ε, τότε είναι καλό, αντί να εστιάζεσαι στο ότι βρέθηκες εκτός με αγωνία και στενοχώρια, να εκμεταλλευτείς αυτό το ‘παράθυρο’ για νέα γνώση, νέα βιώματα, νέα δημιουργία.

To δικό μου Sabbatical από τις δραστηριότητες της Ομάδας της Ανθρωπότητας, ήταν ταυτόχρονα επιλεγμένο και ημι-υποχρεωτικό. Έβλεπα και ένοιωθα μια κούραση και κάμψη από την Ομάδα, και ταυτόχρονα, ήθελα περισσότερο χρόνο για την οικογένειά μου που με χρειαζόταν. Έτσι το έκανα, έμεινα εκτός και φυσικά, όπως κάθε τι που προσεγγίζουμε με επίγνωση και αποδοχή, μου έδωσε άμεσα κάμποσα δώρα.

Δοκίμασα και άλλους δρόμους δημιουργίας. Τους απέλαυσα για όσο κράτησαν, έμαθα καινούργια πράγματα, γνώρισα καινούργιους ανθρώπους, είδα και τους περιορισμούς και τις μη ενδιαφέρουσες ή ευχάριστες, -για μένα-, πλευρές τους.

 • Μέσα από αυτή την εμπειρία μπόρεσα να ορίσω με μεγαλύτερη σιγουριά και σαφήνεια το τι δεν επιθυμώ να κάνω στην ζωή μου. Ξαναδιαπίστωσα ότι η ενασχόληση με τα Σεμινάρια, τις Ομάδες, τα Εργαστήρια, μου ταιριάζει, με ενθουσιάζει και με παθιάζει και όσο τίποτε άλλο...
 • Έδωσα χρόνο στους αγαπημένους μου, χαλαρό χρόνο αληθινής παρουσίας δίπλα τους και αυτό βοήθησε τις σχέσεις μας να βελτιωθούν.
 • Έφτιαξα νέες πειθαρχίες ατομικής άσκησης και διαλογισμού –προσευχής που μου έφεραν περισσότερη γαλήνη και σταθερότητα. Έμαθα χιλιάδες νέα πράγματα, για το σώμα και την υγεία, την αναπνοή, τον εγκέφαλο ...
  ... και η λίστα συνεχίζει και συνεχίζει ...

Έτσι τώρα ξαναγυρίζω στην δράση, με ανανεωμένη σιγουριά, νέα ενέργεια, πληροφορίες και διάθεση για νέα δημιουργία. Με τους συνεργάτες αδελφούς που είναι μαζί μου, είμαστε έτοιμοι να έλξουμε και πάλι τους ανθρώπους που θα κάνουμε μαζί δουλειά ψυχής...

Ο Νέος μας Χώρος στην Δάφνη


Η αίθουσα των ομιλιών της Βουλής 44

Άλλο ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε μέσα στην χρονιά που πέρασε (το Sabbatical που λέγαμε παραπάνω). Ένα ανακαινισμένο ισόγειο σπίτι στην Δάφνη, με μια αίθουσα για Ομάδες, το γραφείο μας, και μια πράσινη μικρή αυλή, θα είναι ο χώρος που θα βρισκόμαστε αυτή την χρονιά.

Μετά από χρόνια περιπλάνησης σε περισσότερο και λιγότερο φιλόξενους χώρους, που μας διατίθεντο από φίλους ή που ενοικιάζαμε, έχουμε τώρα την δική μας μικρή στέγη. Δεν μπορώ να πω ότι θα μου λείψει το κουβάλημα των υλικών, η αναμονή για να έρθει ο άνθρωπος που είχε τα κλειδιά να μας ανοίξει την πόρτα, και η κατάσταση έκπληξη της αίθουσας, ... που συχνά χρειαζόταν να συμμαζευτεί βιαστικά πριν έρθει ο κόσμος.

Μην νομίσετε ότι γκρινιάζω, απλά αστειεύομαι, μιας και νοιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη για κάθε χώρο που μας φιλοξένησε.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση θυμάμαι το φροντιστήριο Αγγλικών της φίλης μου της Τασούλας στο μετρό της Δάφνης, που μας το παραχωρούσε δωρεάν κάθε Κυριακή για 6 χρόνια. Βγάζαμε τα τραπέζια από την αίθουσα, κάναμε κύκλο με τις καρέκλες, στρώναμε κάτω μια κόκκινη φλοκάτη που έφερνα κάθε φορά από το σπίτι για αίσθηση ζεστασιάς, ανάβαμε κεράκια, βάζαμε μουσική, και στο τέλος τα μαζεύαμε όλα αυτά και τα κουβαλούσαμε πίσω... Και αυτό είχε την ομορφιά του...

Η αγάπη εξάλλου μεταμορφώνει κάθε χώρο σε μια ζεστή αγκαλιά για τους ανθρώπους.

Φέτος θα έχουμε λιγότερο κουβάλημα και μετακινήσεις, και την πρόκληση να ζωντανέψουμε και να αξιοποιήσουμε αυτό τον χώρο… και φυσικά πολλή αγάπη στην καρδιά και γι αυτό το έργο.

Αγάπη και φως!
Δήμητρα
Oμάδα της Ανθρωπότητας Ελλάδας
www.otan.gr
dgr - web development