Ομάδα της Ανθρωπότητας Ελλάδας
Μάιος - Σεπτέμβριος
2011


Εισαγωγή και «πρόσκληση» συμμετοχής από την Δήμητρα


Σύνταγμα


Οι Αγανακτισμένοι


Το πόστερ μαςΑγαπημένοι μας φίλοι,

Με καθυστέρηση φθάνει αυτή την φορά κοντά σας η ηλεκτρονική εφημερίδα μας. Η τελευταία βγήκε τον Απρίλιο, λίγο πριν το Παγκόσμιο Συνέδριο της Ομάδας της Ανθρωπότητας που πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας.

Η μακριά και απαιτητική προετοιμασία που γινόταν παράλληλα με τις άλλες δράσεις μας και την εργασία του καθενός από την Ομάδα, αλλά και η ένταση όλων των ημερών της διεξαγωγής του Συνεδρίου, απαιτούσε διακοπή για ξεκούραση. Απ΄ την άλλη είχαμε τις πολιτικές εξελίξεις, τις νέες κοινωνικές αντιδράσεις, εκφράσεις και ζυμώσεις , το Σύνταγμα, και μαζί τις προσωπικές προκλήσεις που οι αλλαγές έφεραν και φέρνουν στην ζωή των μελών της Συντονιστικής Ομάδας μας, έτσι το πρόγραμμά μας έμεινε λίγο πίσω.

Όπως λέει ο φίλος μας ο Μπομπ Νατζέμυ για να μεγαλώσει κάτι πρέπει να εστιαστείς σε αυτό, να δώσεις ενέργεια, να το κάνεις προτεραιότητά σου. Το όραμά μας είναι η υπηρεσία που προσφέρουμε μέσα από την Ομάδα της Ανθρωπότητας να είναι η κύριά μας απασχόληση. Για την ώρα είναι η αγάπη και το πάθος μας, που όμως υπάρχει παράλληλα με διαφορετικές επαγγελματικές ασχολίες για τον καθένα μας.

Χρειαζόμαστε εθελοντές για βοήθεια στην διαχείριση και την γραμματεία, και ακόμα έναν μόνιμο χώρο που να στεγάζει τις δραστηριότητές μας. Το μικρό μας γραφείο στην Δάφνη δεν μπορεί να εξυπηρετήσει παρά μόνο τις γραμματειακές ανάγκες μας, αλλά δεν μπορεί να φιλοξενήσει Ομάδες, Εργαστήρια ή Σεμινάρια. Τα έχουμε παραγγείλει όλα αυτά, (ανθρώπους και γραφείο) - έχουμε δηλαδή εκφράσει την επιθυμία- και είμαστε σίγουροι ότι θα τα υλοποιήσουμε με την βοήθεια της Συμπαντικής Συνειδητότητας στον κατάλληλο χρόνο.

Εάν εσείς μπορείτε να βοηθήσετε σε κάτι από αυτά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 697-6590007 ή στο e-mail:

Ξεκινά λοιπόν η 8η χρονιά της ζωής και της δράσης της Ομάδας της Ανθρωπότητας. Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για την χώρα μας και τον κόσμο. Μια χρονιά αβεβαιότητας και φόβου, απειλής και αλλαγών, αλλά και μεγάλων ευκαιριών. Οι παλιές δομές αντιστέκονται, γαντζώνονται σε ότι βρουν για να καθυστερήσουν την κατάρρευση, οξύνονται οι αντιθέσεις και ο διαχωρισμός. Το «εγώ» κάνει πάρτι, βρίσκει εχθρούς, εξωτερικούς φταίχτες για τον πόνο του,- που στην πραγματικότητα προκαλεί η ταύτισή μας μαζί του-, «άδικο» απέναντι στο «δίκιο» του, «κακούς» που μπορεί να πολεμήσει.

Η Νέα Κατανόηση μας λέει βέβαια, ότι αυτή η στάση το μόνο που μπορεί να φέρει είναι περισσότερο από αυτό που φοβόμαστε, περισσότερο διαχωρισμό, περισσότερη έλλειψη, περισσότερο πόνο. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ, είναι αυτή που απορρέει από την εσωτερική αλλαγή, από την επίγνωση της αληθινής μας φύσης, από την συνειδητή λειτουργία μας ως όντα που γνωρίζουν ότι είναι μέρη του Ενός, και άρα είναι όλα απαραίτητα, αλλά και υπεύθυνα για την ευημερία του συνόλου. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή, αλλά και πριν από αυτό να αποκτήσουμε γαλήνη ψυχής και εμπιστοσύνη στο ξετύλιγμα της ζωής, ακόμα και μέσα στην αναταραχή.

Ο κόσμος χρειάζεται τέτοια υποδείγματα και βοήθεια για να φθάσει εκεί. Χρειάζεται περισσότερο φως. Και το να φέρουμε αυτό το φως είναι ο ρόλος του καθενός μας.

Oπως λέει και το "Μαθήματα θαυμάτων" ("A Course in Miracles"):

“Έχεις έρθει στον χώρο για να ‘θεραπεύσεις’ τον χώρο
Δεν υπάρχει άλλος λόγος για τον οποίο βρίσκεσαι εδώ.”

“Υou have come into the space to heal the space
There is no other reason for you to be here.”
Πρόγραμμα 2011-12

Όπως είπαμε στο εισαγωγικό μας άρθρο, το Πρόγραμμά μας δεν είναι ακόμα τελειοποιημένο.

Για την ώρα περιλαμβάνει τον ανοιχτό διαλογισμό της ημέρας της Ενότητας (Κυριακή 23 Οκτωβρίου), τις μηνιαίες ανοιχτές Ομιλίες μας που ξεκινούν στις 14 Νοέμβρη, τις ανοιχτές Ομάδες που έχουν ξεκινήσει στην Κόρινθο, την Κρήτη, τον Βόλο, την Δράμα και την Λειβαδειά, και το Σεμινάριο το Ταξίδι της Ψυχής που θα γίνει το Σάββατο 22 Οκτωβρίου.

Θα υπάρξουν και άλλες Ομάδες και Σεμινάρια που θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Ξεκίνησαν οι Ομάδες μας
σε Κρήτη, Κόρινθο, Λειβαδειά, Δράμα και Βόλο


Για Τρίτη χρονιά η Κατερίνα Κωστούλα συντονίζει την Ομάδα Μελέτης και Στήριξης στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η ομάδα γίνεται κάθε Τετάρτη. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε την Συντονίστρια στο τηλέφωνο: 6938 017623.

Ο Χρήστος Παπαδάς συντονίζει για δεύτερη χρονιά την Ομάδα μας στην Κόρινθο. Για πληροφορίες για τον τόπο και τον χρόνο των συναντήσεων καλέστε τον συντονιστή στο 6977 506674.

Η Τζένη Παπαθεοδώρου θα συντονίζει και φέτος την Ομάδα στην Λειβαδειά. Η Ομάδα θα ξεκινήσει μέσα στον Οκτώβριο. Για πληροφορίες για τον τόπο και τον χρόνο των συναν τήσεων καλέστε την συντονίστρια στο τηλ. 697-6675630.

Η Θεοδώρα Γούτλη ξεκινά την Ομάδα της Δράμας την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε 15 ημέρες. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε την συντονίστρια στο τηλ. 6944 054488.

Στον Βόλο ο Σωτήρης και η Ευγενία Καγιά συνεχίζουν τις καθημερινές συναντήσεις αυτογνωσίας, διαλογισμού, πνευματικού σινεμά καθώς και διάφορες εκδηλώσεις – χοροκινήσεις κ.α. σε αίθουσα στο Διμήνι.
Τηλέφωνο για πληροφορίες και συμμετοχές: 24210-62979.

Δείτε εδώ την σελίδα μας σχετικά με τις Ομάδες στο διαδίκτυο.


Παγκόσμιο Συνέδριο


Διαλογισμός με μέλη και φίλους της Ομάδας της Ανθρωπότητας στην Πνύκα


Επίσκεψη στις Μυκήνες


Ψαράκι στο Ναύπλιο


Η προβλήτα στο Ναύπλιο, πρώτη επαφή με την θάλασσα
Δρόμος και βράβευση στην Ολυμπία


Στον ναό του Απόλλωνα


Στην χιλιόχρονη ελιά στο Στάδιο των Δελφών


Εργασίες σε Ομάδες

Ένα 15νθήμερο που τα είχε όλα, τροφή για σώμα, νου και πνεύμα, ταξίδι και ξενάγηση, ήλιο και γλυκό καιρό, φύση και γραφικά μέρη, ζεστή φιλοξενία και φροντίδα, καλό φαγητό και κέφι, δράση και δημιουργία, δύναμη και συγκίνηση, ενότητα και αγάπη.

Και οι τόποι; Αθήνα, Ακρόπολη και Μουσείο, Πνύκα, νυχτερινή πόλη, Κόρινθος, Μυκήνες και Ναύπλιο, Ηλιοβασίλεμα στο Ιόνιο, Ολυμπία, Δελφοί και Αράχωβα και Γαλαξείδι, Μύκονος και Δήλος.

Οι ξένοι μας μείνανε έκθαμβοι και εκστατικοί από την ομορφιά, την ζεστασιά του τόπου και των ανθρώπων, μα πάνω απ΄ όλα από το φως που μερικοί από αυτούς έβλεπαν στους ιερούς μας τόπους, στο Ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς, αλλά και στην Δήλο. Δεν μπορούσαν ακόμα να χωνέψουν πως ότι είδαν δεν ήταν παρά ένα μικρό μόνο κομμάτι της ομορφιάς και της ιστορίας της πατρίδας μας, μας μακάρισαν που ζούμε σε αυτόν τον παράδεισο, - μια καλή υπενθύμιση αν ποτέ το ξεχνάμε.

Το κύριο μέρος των εργασιών του Συνεδρίου μας έγινε στους Δελφούς και ήταν -όπως πάντα- ένα Συνέδριο διαφορετικό από τα συμβατικά:

Στην Ομάδα της Ανθρωπότητας έχουμε επίγνωση ότι ο ρόλος μας είναι να προσφέρουμε όχι μόνο δράσεις και προγράμματα, αλλά και ένα νέο υπόδειγμα ύπαρξης και συμπεριφοράς, ατομικής και συλλογικής. Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι τα πάντα ξεκινούν από το ‘Είμαι’, εστιαζόμαστε σε αυτό πριν από το κάθε ‘κάνω’. Πρώτα δίνουμε χώρο στην ‘εσωτερική εργασία’, μοιραζόμαστε συναισθήματα, επιλύουμε διαφορές, «καθαρίζουμε τον χώρο» και μετά δημιουργούμε. Η δημιουργική διαδικασία σε ένα πεδίο καθαρισμένο από αρνητικά συναισθήματα ή παρεξηγήσεις, όπου ο καθένας νοιώθει ότι ακούγεται και είναι αποδεκτός και σημαντικός, είναι γρήγορη, πλούσια και χαρούμενη.

Είμαστε ένας επίπεδος οργανισμός, όπου υπάρχει ισοτιμία, αποφασίζουμε με την αρχή της ομοφωνίας σε σημαντικά θέματα, ή της απλής πλειοψηφίας σε μικρότερες αποφάσεις. Δεν υπάρχει η ιεραρχία και η μεγάλη πυραμίδα που παρατηρεί κανείς σε αρκετές άλλες παρόμοιες οργανώσεις.

«Μα είναι η ομοφωνία δυνατή;», θα έλεγε κανείς; Είναι, γιατί βασίζεται στην συνειδητότητα της ενότητας που επιτυγχάνεται με αυτοπαρατήρηση και αποταύτιση από το εγώ και τις παγίδες του. Κάθε φορά που εμφανίζεται μια δυσκολία, πιανόμαστε από τα χέρια, αναπνέουμε, φέρνουμε φως, ανεβάζουμε τη δόνηση του κύκλου και προχωρούμε. Ερχόμαστε σε επαφή με το κέντρο μας, νοιώθουμε πριν να επεξεργαστούμε λογικά κάθε θέμα ή μεγάλη απόφαση. Αυτή η αίσθηση μας δίνει απαντήσεις και είναι αυτή που βοηθά την ομοφωνία, γιατί με τον τρόπο που λειτουργούμε μπορούμε να ξεπερνούμε την αναγκαστική διαφορά των λεκτικών επιχειρημάτων.

Στο φετινό μας συνέδριο, ένα μέρος του αφιερώθηκε στην επεξεργασία του Οράματος, του Σκοπού μας αλλά και της έννοιας του όρου Ενότητα- Συνειδητότητα που είναι και ο επιδιωκόμενος στόχος της δράσης μας.

Παγκόσμιο Συνέδριο 2011

Το όραμά μας

«Το Humanity’s Team είναι μια παγκόσμια κίνηση βάσης, ανθρώπων που ενστερνίζονται την ιδέα της Ενότητας, με σεβασμό για την πολιτιστική πολυμορφία και αίσθημα ευθύνης για Ολη την Ζωή. Είμαστε αφοσιωμένοι στον σκοπό της ανύψωσης της ανθρώπινης συνειδητότητας, μέσα από το να ζούμε την ζωή μας με σκοπό, να είμαστε παρόντες με αγάπη σε κάθε περίσταση και να προσφέρουμε υπηρεσία.

Μέσα από την συνειδητή εφαρμογή των «5 Βημάτων για την Ειρήνη» και την εμπλοκή μας με τοπική και παγκόσμια ανθρωπιστική δράση, επιδιώκουμε να αλλάξουμε το πρόσωπο της ανθρωπότητας μέσα σε μια γενιά. Σαν Πνευματικούς Ακτιβιστές, μας ενώνει το πάθος μας να βοηθήσουμε την αφύπνιση της ανθρώπινης κοινωνίας ώστε να γίνει μια κοινότητα χαρούμενων, συμπονετικών, ειρηνικών και αρμονικών όντων».

Τα 5 Βήματα για την ειρήνη

  1. Μπορείς να επιλέξεις να αναγνωρίσεις ότι μερικές από τις παλιές σου πεποιθήσεις ή ιδέες σχετικά με την Ζωή και τον Θεό, δεν λειτουργούν πια.
  2. Μπορείς να επιλέξεις να αναγνωρίσεις, ότι υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις, η κατανόηση του οποίου θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα.
  3. Μπορείς να είσαι πρόθυμος να δεις να αναδύεται μια νέα κατανόηση για τον Θεό και την Ζωή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα νέο τρόπο ζωής πάνω στον πλανήτη.
  4. Μπορείς να επιλέξεις να εξετάσεις αυτή τη νέα κατανόηση και εάν διαπιστώσεις ότι ευθυγραμμίζεται με την δική σου εσωτερική αλήθεια, τότε να διευρύνεις το σύστημα των πεποιθήσεών σου, ώστε να την συμπεριλάβει.
  5. Μπορείς να επιλέξεις να ζήσεις την ζωή σου σαν επίδειξη και απόδειξη των υψηλότερων ιδεών σου, αντί σαν άρνηση τους.


Ο κύκλος μας στην αίθουσα Γαΐτη
του Συνεδριακού κέντρου Δελφών

Κυριακή 23 Οκτωβρίου
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ενότητας στην Πνύκα!


Για δεύτερη χρονιά γιορτάζουμε την ετήσια Παγκόσμια Ημέρα Ενότητας - μια ημέρα ξεχωριστή που αγκαλιάζουμε ως άτομα, κοινότητες και έθνη. Είναι η μέρα που γιορτάζουμε τις ομοιότητές μας, ενώ παράλληλα αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε την όμορφη πολιτιστική ποικιλομορφία μας... Μια κοινή ημέρα που μας ενώνει στην Ολότητά μας, κάθε χρόνο, για το ευρύτερο καλό της Ανθρώπινης Οικογένειας.

- «Τι σημασία έχει», θα πει κανείς, «μια γιορτή; Μια αφιερωμένη μέρα;»
- Είναι μία ευκαιρία να ασχοληθούμε με το θέμα. Όχι μόνο να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε σκέψεις και ιδέες, αλλά και να αποκτήσουμε βιωματική γνώση του ότι είμαστε μέρη της ίδιας ουσίας, μέσα από δρώμενα, ασκήσεις και διαλογισμό.

Δημιουργούμε ατομικά και συλλογικά αυτό στο οποίο εστιάζουμε την προσοχή μας. Αυτό στο οποίο κατευθύνουμε τη σκέψη και το συναίσθημα μας. Μια μέρα με σκέψεις και δράσεις εστιασμένες στην Ενότητα όχι μόνο θα ανεβάσει τη δόνηση μας, αλλά και θα μας φέρει κοντύτερα στην υλοποίηση αυτής της επιθυμίας που υπάρχει στα βάθη της ανθρώπινης καρδιάς από την αρχή του χρόνου. Και υπάρχει γιατί εκφράζει την αλήθεια της Ύπαρξης μας. Είμαστε Ένα με όλους τους ανθρώπους, όλα τα όντα, τον πλανήτη και το Σύμπαν.

Η Ομάδα της Ανθρωπότητας εργάζεται για την διεύρυνση της επίγνωσης της Ενότητας σαν τον μόνο δρόμο μακροπρόθεσμης επίλυσης της κρίσης και δημιουργίας ενός λειτουργικού τρόπου ύπαρξης και κοινωνίας.

Ελάτε μαζί μας στην Πνύκα (χάρτης), την Κυριακή 23 Οκτωβρίου το μεσημέρι, 12:00-3:00 μμ ...
... να κουβεντιάσουμε
... να διαλογιστούμε
... να οραματιστούμε μαζί έναν Κόσμο Ενότητας

Ώρα έναρξης διαλογισμού στις 1:00 μμ.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 697-6590007

Ο καθένας μας μπορεί όπου κι αν βρίσκεται να κάνει κάτι για να γιορτάσει την Ημέρα της Ενότητας, σε ένα στενό ή έναν ευρύτερο κύκλο. Κάνε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες και ιδέες σχετικά με τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

Είμαστε Όλοι Ένα!

Προσφορά Χώρου

Εάν διαθέτετε ένα χώρο που επιθυμείτε να μας παραχωρήσετε δωρεάν ή έναντι χαμηλού μισθώματος για τις δραστηριότητές μας παρακαλούμε επικοινωνείστε μαζί μας στο τηλέφωνο 697-6590007 ή στο e-mail:

Χρειάζεται να έχει 40-50 τετραγωνικά ενιαίου χώρου, ίσως κι ένα μικρότερο γραφείο και βοηθητικούς, ή να μπορεί να διαμορφωθεί έτσι. Μπορεί να είναι στο κέντρο ή σε μέρος σχετικά εύκολης πρόσβασης με συγκοινωνία.

Αγάπη και φως!Oμάδα της Ανθρωπότητας Ελλάδας
www.otan.gr
dgr - web development