Ομάδα της Ανθρωπότητας Ελλάδας
Μάιος - Ιούνιος
2010


Ενωτική Πρωτοβουλία
Δημιουργούμε την Κοινωνία της ΕνότηταςΟ Πάνος Μπαλτάς που συντόνισε την εκδήλωση


Ο Ρόμπερτ Νατζέμυ στην ομιλία του


Η Δήμητρα δίνει μια άλλη προ-οπτική και καλεί σε δράση


Και ο διάλογος ξεκινά ...

Η ΟτΑν συμμετέχει μαζί με την Αρμονική Ζωή, την Ευ Ζην Κοινότητα και την Ευτοπική Κίνηση σε μια ενωτική πρωτοβουλία με στόχο την αντιμετώπιση της «κρίσης» και τη συν-δημιουργία ενός νέου λειτουργικότερου μοντέλου ζωής. Η ενωτική αυτή πρωτοβουλία είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε έχει τη διάθεση να συμμετέχει ενεργά, είτε είναι άτομο, είτε είναι ομάδα, κίνηση ή οργάνωση.

Την Παρασκευή 14 Μαΐου κάναμε το πρώτο βήμα!

Έγινε ήδη μια πρώτη εκδήλωση όπου συμμετείχαν μέλη και φίλοι των ομάδων αλλά και άτομα που είχαν ενδιαφέρον για το θέμα.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε αυτο τον σύνδεσμο.

Στην εκδήλωση συζητήσαμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την «κρίση», δηλαδή σαν κίνητρο καινοτομίας και αλλαγής ενός δυσλειτουργικού μοντέλου ζωής αντί σαν απειλή εξαφάνισης, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία της συν-δημιουργίας. Τρόπους που αφορούν τόσο ατομικές εσωτερικές πρακτικές, όσο και ατομικές και συλλογικές δράσεις, μέσα από ομάδες εργασίας που θα συσταθούν.

Ένα πρώτο προϊόν αυτής της συνεργασίας είναι η σύνθεση ενός μικρού εγχειρίδιου με τίτλο «Εγχειρίδιο Επιβίωσης, Εξέλιξης και Ευτυχίας στη Σημερινή 'Κρίση'». Είναι κάτι που είχε ήδη ξεκινήσει και συντόνισε ο Ρόμπερτ Νατζέμυ, που συνέβαλε σε αυτό και με ένα μεγάλο κομμάτι του περιεχομένου του. Το εγχειρίδιο περιέχει κείμενα και άρθρα μελών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, σχετικά με το θέμα, και έχει σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους σε μια πρώτη επαναπλαισίωση της εμπειρίας της κρίσης και σε δράση. Μπορείτε να το βρείτε ακολουθώντας αυτό τον σύνδεσμο. Σύντομα θα υπάρχουν οι σχετικές πληροφορίες και στο δικό μας ιστότοπο σε αυτή την σελίδα.

Το δεύτερο βήμα στο οποίο θα προχωρήσουμε είναι η δημιουργία ομάδων δράσης ανά τομέα (π.χ η παιδεία, το εμπόριο, ο εργασιακός χώρος, η κοινωνική ζωή, η πολιτική κτλ.). Στόχος των ομάδων αυτών είναι να κάνουν προτάσεις για συγκεκριμένες δράσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν τη μεταμόρφωση του συγκεκριμένου τομέα άμεσα, από τα κάτω προς τα πάνω, από τη βάση.

Αυτές οι ομάδες εργασίας θα απαρτίζονται από ανθρώπους που είτε έχουν εξειδίκευση σε ένα συγκεκριμένο τομέα, είτε ενδιαφέρονται για τον τομέα αυτό και μπορούν να ασχοληθούν σε εθελοντική βάση. Οι ομάδες θα ενημερώνουν για τη δράση τους, και κάθε πρόταση ή ιδέα θα αναρτάται σε σχετική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτών των νέων δειγμάτων.

Πιστεύουμε ότι υπάρχει Φως στην άκρη του τούνελ και ότι η ένταση της κρίσης, μας βοηθά να ξεπεράσουμε την αδράνεια και να καινοτομήσουμε, και σας καλούμε να συν-δημιουργήσετε μαζί μας.

Η ΟΤΑΝ στον ΟΗΕ
Οι εκπρόσωποι της Ομάδας της Ανθρωπότητας συναντούν τον Πρέσβη έξω από το Δωμάτιο Διαλογισμού του κτιρίου του ΟΗΕ


Ο Πρέσβης (Anwarul Chowdhury) με τις υπογραφές 50.000 ανθρώπων στα χέρια του, μιλά για την Ενότητα της Ανθρωπότητας


Γεύμα στην τραπεζαρία των αντιπροσώπων του ΟΗΕ, μετά την παράδοση των υπογραφών

Με πολλή χαρά και εμφανή συγκίνηση, την Πέμπτη 20 Μαΐου 2010, εκπρόσωποι της Ομάδας της Ανθρωπότητας ανά τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν στη Ν. Υόρκη και παρέδωσαν στα χέρια του Πρέσβη των Ηνωμένων Εθνών Anwarul Chowdhury τις πρώτες 50.000 υπογραφές ανθρώπων από περισσότερες από 100 χώρες του πλανήτη, για την καθιέρωση μιας Παγκόσμιας Ημέρας Ενότητας.

Μια «μοναδική προσπάθεια αφιερωμένη στην Ανθρωπότητα» όπως τη χαρακτήρισε ο Πρέσβης, που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, και χάρη στην αγάπη και την υποστήριξη χιλιάδων ανθρώπων, ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο υλοποίησής της. Ο Πρέσβης αναγνώρισε και υποστήριξε την ανάγκη για ενότητα, πολυμορφία, και ειρήνη ανάμεσα στα κράτη και τους ανθρώπους και επαίνεσε τις προσπάθειες της Ομάδας της Ανθρωπότητας για τη διάδοση και εφαρμογή αυτών των ιδεωδών.

Οι άνθρωποι που υπέγραψαν επέλεξαν συνειδητά να οραματιστούν μια Κοινωνία Ενότητας, πέρα από διαχωρισμούς και έριδες, μια κοινωνία όπου η διαφορετικότητα εμπλουτίζει τη ζωή και δε διχάζει, όπου η πολυμορφία εμπνέει και δεν διαιρεί. Οι άνθρωποι αυτοί επέλεξαν να συμμετέχουν ενεργά σε ένα εγχείρημα που θα αλλάξει όχι μόνο τη δική τους ζωή, αλλά τη ζωή όλων.

Έτσι μπήκε άλλος ένας θεμέλιος λίθος για την προώθηση και στερέωση της ειρήνης και της ανεκτικότητας των λαών, της αλληλεγγύης και της αναγνώρισης ότι Όλοι Είμαστε Ένα.

Πάμε μαζί διακοπές;Από τις 31 Ιουλίου μέχρι 8 Αυγούστου θα συμμετάσχουμε στην κατασκήνωση που θα γίνει στο Ελατοχώρι Κατερίνης με εξορμήσεις στην φύση, παιγνίδια, υγιεινό και γευστικό φαγητό, διαλογισμό, μαθήματα και συζητήσεις γύρω από την φωτιά.

Ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος ΙΑΣΩ εδώ και 15 χρόνια οργανώνει εναλλακτικές διακοπές ειρήνης! Οι συν - ιδρυτές του συλλόγου Σωτήρης και Ευγενία Καγιά, συντονιστές της ΟΤΑΝ για την Θεσσαλία, μας προσκάλεσαν να συμμετέχουμε.

Μια εβδομάδα όλοι μαζί στη φύση, θα κατασκηνώνουμε με άδεια του δασαρχείου στην πανέμορφη ορεινή τοποθεσία του Ελατοχωρίου, δίπλα σε τρεχούμενο νερό.

Αυτή την εβδομάδα γελάμε, παίζουμε, συμβιώνουμε αρμονικά, συμμετέχουμε στις οργανωμένες δραστηριότητές (διαλογισμός, θεματικές συζητήσεις, εναλλακτικές θεραπείες, ομαδικές δραστηριότητες, παιχνίδια, εξορμήσεις στη φύση κτλ) ...

Σκοπός μας είναι να βιώσουμε συνθήκες ειρηνικής συμβίωσης, όπου ο καθένας σαν Ενεργός Πολίτης θα νιώθει ελεύθερος, θα συνεργάζεται, θα μοιράζεται, θα συμμετέχει σε όλα, θα προσφέρει όπου νομίζει για την καλύτερη διαβίωση με σεβασμό και ανεκτικότητα. Έτσι εκτός από το να χαλαρώσουμε και να χαρούμε, βιώνουμε ένα νέο μοντέλο συν-ύπαρξης και συνεργασίας παίρνοντας μία γεύση αυτού που οραματιζόμαστε να δημιουργήσουμε Στοχεύουμε επίσης να σας φέρουμε σε επαφή με Εναλλακτικούς Τρόπους βελτίωσης της Υγείας και της Ανθρώπινης Επικοινωνίας.

Το κόστος είναι μόνο 12 Ευρώ την ημέρα κατ’άτομο για την κάλυψη των βασικών εξόδων σίτισης. Διατίθεται ολόκληρος εξοπλισμός κουζίνας-τραπεζαρίας - ρεύμα 220 (ηλεκτροπαρ. ζεύγος) - δανειστική βιβλιοθήκη - επιτραπέζια παιχνίδια – τηλεσκόπιο – μικροσκόπιο – εξοπλισμό αναρρίχησης, ράουλο, κ.α

Όλες οι απαραίτητες εργασίες γίνονται από εμάς τους ίδιους σαν "υπηρεσίες".

Πακετάρετε λοιπόν τη σκηνή σας, το χαμόγελο, τον ενθουσιασμό σας και την Αγάπη σας και ελάτε μαζί μας! Να είστε σίγουροι ότι αυτές οι διακοπές θα σας μείνουν αξέχαστες ...

Πληροφορίες τηλ. 24210/62979, 67130 -- κιν. 694-8823756, 697-4487375
Ιστότοπος: iasodimini.blogspot.com.

Ημέρα Ενότητας
Κίνηση Φιλοσοφικών και Μεταφυσικών Ομάδων

Αθρόα προσέλευση, κατάμεστος χώρος, υψηλές δονήσεις


Η Αγγελική, η Χρυσούλα και η Μαρίνα υποδέχονταν με χαμόγελα για την Ομάδα της Ανθρωπότητας


Το πάνελ των ομιλητών

Διοργανώθηκε και φέτος, από την Κίνηση Φιλοσοφικών και Μεταφυσικών Ομάδων, στην οποία συμμετέχει και η Ομάδα μας, η Ημέρα της Ενότητας. Πρόκειται για μια γιορτή της Ενότητας και της Ζωής, που γίνεται κάθε Άνοιξη. Φέτος είχε και ιδιαίτερη σημασία, γιατί πλέον οι καιροί είναι ώριμοι για να αντιληφθούμε ότι η λύση και η απάντηση σε πολλά προβλήματα που μας ταλανίζουν είναι ο δρόμος της Ενότητας.

Συμβολίζοντας αυτή την Ενότητα, άτομα που ανήκουν στις ομάδες της Κίνησης καθώς και φίλοι που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις τους, παραβρέθηκαν όλοι μαζί στο Πανδιδακτήριο «Ακρόκοσμος» που βρίσκεται στο λόφο πάνω από τα λιμανάκια της Βάρκιζας. Λουσμένος στο φως και την ομορφιά της ημέρας, ο χώρος υποδέχτηκε τους επισκέπτες, που ήταν φέτος περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά, με αποτέλεσμα να μη μας φτάσουν οι καρέκλες μας και το φαγητό... Έχοντας αυτό τον αισιόδοξο αριθμό συμμετοχών υπόψη μας, σίγουρα του χρόνου θα οργανώσουμε καλύτερα την τροφοδοσία μας.

Το θέμα μας ήταν «η χαρά στο πνευματικό μονοπάτι», ένα θέμα ευρύ που αγκαλιάζει όλες τις διαστάσεις της ζωής. Πραγματοποιήθηκαν έξι σύντομες ομιλίες και έγιναν αρκετές ερωτήσεις και τοποθετήσεις πάνω στο θέμα. Το βήμα ήταν ανοιχτό για να ακουστούν οι γνώμες όλων, για να υπάρξει δημιουργική ελεύθερη έκφραση και δημιουργική διαφωνία.

Υπήρξε έντονη συμμετοχή και στα επτά βιωματικά εργαστήρια, τα οποία πρόσφεραν ωφέλιμες πληροφορίες και πρακτικές στους συμμετέχοντες. Η προβολή της ταινίας έκλεισε την ημέρα μας.

Το σημαντικό ήταν ότι οι άνθρωποι, από διαφορετικά μονοπάτια ζωής και εμπειρίας, είχαν την ευκαιρία να συνευρεθούν, να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις σε μικρά ή μεγάλα πηγαδάκια, να μοιράσουν χαμόγελα και αγκαλιές και μέσα από αυτό να βιώσουν την Ενότητα!

Έλξη... Aγάπης στις Σέρρες


Ο πανέμορφος χώρος της Πηνελόπης, το Woman’s Nutrition Club


Οι φίλοι μας που παρακολούθησαν το σεμινάριο με ενδιαφέρον


Για να ξυπνήσουμε λίγο ...


Η Πηνελόπη μας με το φωτεινό της χαμόγελο

Πριν από δυο Σαββατοκύριακα ταξίδεψα μαζί με την Χρυσούλα στις Σέρρες για να κάνουμε το Σεμινάριο για το Νόμο της Έλξης. Έφτασα εκεί, αρκετά κουρασμένη, με το μυαλό μου γεμάτο από μια ατέλειωτη λίστα εργασιών που είχα να διεκπεραιώσω. Ήμουν τόσο εξαντλημένη, που αναρωτιόμουν κατά πόσο θα μπορούσα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της επόμενης μέρας.

Η πρώτη σπίθα αναζωογόνησης ήταν το χαμόγελο της Πηνελόπης, που ήρθε να μας πάρει το πρωί της Κυριακής από το ξενοδοχείο, για να μας πάει στον επαγγελματικό της χώρο, το Woman’s Nutrition Club, όπου θα γινόταν το σεμινάριο. Η πρώτη αίσθηση του χώρου μαζί με τη σφύζουσα από ενέργεια και ζωντάνια Πηνελόπη, ήταν μια ένεση τόνωσης και ενέργειας.

Ο χώρος της Πηνελόπης ήταν πανέμορφος, φιλόξενος, ζεστός, έδινε μια αίσθηση οικειότητας και αγκαλιάς. Όταν άρχισαν να καταφθάνουν οι άνθρωποι που θα παρακολουθούσαν το σεμινάριο, η κούραση μου είχε εξανεμιστεί πλέον τελείως. Οι παρουσίες των ανθρώπων φώτισαν το χώρο με το ενδιαφέρον τους, τη ζωντάνια τους, και το πάθος που είχαν να μάθουν νέα πράγματα και να τα εφαρμόσουν στη ζωή τους.

Η ημέρα κύλησε πολύ όμορφα, και μέχρι το βράδυ ήμουν γεμάτη ενέργεια και έφυγα «πετώντας», παρότι οδικώς, για τη Θεσσαλονίκη. Κάναμε μια στάση στο σπίτι της Νίκης, μια ώρα πριν φύγει το αεροπλάνο μας για Αθήνα, για να φάμε τη ζεστή σπανακόπιτα που έφτιαξε ειδικά για εμάς.

Ένα μικρό σεμινάριο, γέμισε τις μπαταρίες μας, άνοιξε τα φτερά μας, μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε και αποτέλεσε την αφορμή για να δημιουργηθούν δύο νέες ομάδες, μια στις Σέρρες από την Πηνελόπη, και μια στη Ξάνθη από τη Θεοδώρα. Πολλά δώρα πράγματι ...Oμάδα της Ανθρωπότητας Ελλάδας
www.otan.gr
dgr - web development