Ομάδα της Ανθρωπότητας Ελλάδας
Μάρτιος – Απρίλιος
2010


BUY COTTAGE αντί για BOYCOTTAGEΗ σημερινή οικονομική κρίση απαιτεί από όλους μας να δούμε το προφανές. Ότι είναι ανάγκη εμείς οι Έλληνες καταναλωτές να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας και την ευθύνη που αυτή συνεπάγεται και να την χρησιμοποιήσουμε για να στηρίξουμε την τοπική οικονομία μας. Κι αυτό δεν ισχύει φυσικά μόνο για μας τους Έλληνες, ισχύει για όλους τους καταναλωτές –κατοίκους του πλανήτη.

Πολλές προτάσεις που κυκλοφορούν τελευταία περιστρέφονται γύρω από την έννοια του boy-cottage, με τίτλους που καλούν σε «αντίσταση» και «πόλεμο» στα εισαγόμενα προϊόντα και τις ξένες, ή τις πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Γνωρίζοντας τον τρόπο που λειτουργεί η διαδικασία της δημιουργίας στον υλικό κόσμο, που βασίζεται στον Νόμο της Έλξης(*),- δηλαδή στην ελκτική δύναμη των δονήσεων που εκπέμπουμε με τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας-, ξέρουμε ότι ο εστιασμός σε οτιδήποτε αρνητικό, απλά θα το μεγεθύνει. Αντίθετα, αν αντί να εστιαστούμε στο «πρόβλημα», εστιαστούμε στην «λύση» του, με θετική σκέψη και προσδοκία, τότε αυτό θα έλθει στην πραγματικότητά μας.

ΕΤΣΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ BOYCOTTAGE ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ BUY-COTTAGE.

Τώρα που η κρίση μας χτυπά την πόρτα και όντας , σαν χώρα, ένας μικρός παίχτης στο κομμάτι των εξαγωγών, μπορούμε να βοηθήσουμε να συντηρηθεί και να ανθίσει η τοπική παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε την αγοραστική μας δύναμη, για να δημιουργήσουμε αφθονία και ευημερία για όλους μας, για να στηρίξουμε την τοπική – αποκεντρωμένη, πράσινη ανάπτυξη.

Δεν βλέπουμε τις άλλες χώρες σαν αντιπάλους, ούτε επιδιώκουμε τη δική μας ευτυχία σε βάρος άλλων. Θέλουμε όλες οι ανθρώπινες κοινότητες στον κόσμο να έχουν τη δυνατότητα μιας αξιοπρεπούς ζωής και ευτυχίας, και για να το έχουν αυτό πρέπει να αναπτύξουν μεγαλύτερη από την τωρινή αυτοδυναμία, στηρίζοντας τους δικούς τους, εντόπιους τρόπους παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών.

Δεν βλέπουμε τις πολυεθνικές σαν εχθρούς. Τις βλέπουμε σαν μέρη ενός οικονομικού μοντέλου που φαίνεται να μην λειτουργεί πια, να μην λειτουργεί για τον σκοπό της συνέχισης και της ανύψωσης της ζωής. Κάθε τι που δεν λειτουργεί νομοτελειακά αλλάζει, και αυτή η αλλαγή γίνεται πιο γρήγορα και ανώδυνα αν, αντί να εστιαστούμε στην καταστροφή του, εστιαστούμε στην δημιουργία του νέου λειτουργικότερου συστήματος, το οποίο θα αντικαταστήσει το παλιό.

Είναι ώρα λοιπόν. Αντί να ξοδεύουμε την πολύτιμη ενέργειά μας για να αναθεματίζουμε τους συντελεστές της κρίσης, τις πολυεθνικές και τους πολιτικούς, αντί να ρίχνουμε το βάρος και τις κατηγορίες στην πλάτη των ιθυνόντων, υπάρχουν πάντα πράγματα που εμείς μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε την κατάσταση, έστω και αν η δύναμη μας δεν είναι ακόμα φανερά εκδηλωμένη.

Μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν πιο συνειδητοποιημένοι και ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι και πολίτες. Είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε, ξεκινώντας άμεσα:

  • Μπορούμε να επιλέγουμε προϊόντα Ελληνικών εταιρειών και παραγωγών, ώστε να τους στηρίξουμε.
  • Μπορούμε συλλογικά να δημιουργήσουμε και να ενεργοποιήσουμε μια διαδικασία κοινωνικής πιστοποίησης των ελληνικών εταιρειών παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών, με κριτήρια, όχι μόνο την προέλευση και την ποιότητα, αλλά και την συμβολή τους στην ευημερία όλης της παραγωγικής τους αλυσίδας και του περιβάλλοντος.
  • Μπορούμε να συμμετέχουμε στον διάλογο για την στήριξη της οικονομίας μας με ιδέες και προτάσεις. Στο φόρουμ του ιστότοπού μας μας και στην κοινότητά μας στο facebook ανοίγει ένας διάλογος γι αυτό.

Είναι η αρχή μιας νέας, κοινής συνειδητής δημιουργίας, με όπλο την νέα κατανόηση και αφετηρία την θετική σκέψη και προσδοκία. Πιστεύουμε ότι η κρίση είναι εδώ μόνο για να μας αφ-υπ-νίσει και όχι να μας αφ-α-νίσει και την χρησιμοποιούμε γι αυτό τον σκοπό.

Με αγάπη και «δημιουργικούς» χαιρετισμούς σε όλους


(*) Ο Νόμος της Έλξης λέει, ότι αυτό που δημιουργούμε στην ατομική και συλλογική μας πραγματικότητα, καθορίζεται από τις δονήσεις που εκπέμπουμε, δονήσεις μέσα από τις σκέψεις μας και τα συναισθήματα που τις συνοδεύουν.

Αρνητικές σκέψεις που έχουν να κάνουν με την καταστροφή, την αντίσταση και την πολεμική, συνοδεύονται πάντα από αρνητικά συναισθήματα, άρα αυτό που θα έλξουν στην πραγματικότητά μας, θα είναι περισσότερο από αυτό που πολεμάμε. Στην προσπάθειά μας να καταστρέψουμε κάτι θα το γιγαντώσουμε.

Αυτό που μπορεί να έλξει θετικά πράγματα και θετικές καταστάσεις-εκβάσεις στην πραγματικότητά μας, είναι θετικές σκέψεις που συνοδεύονται από θετικά συναισθήματα, τα οποία με την σειρά τους συνοδεύονται πάντα από εμπνευσμένη δράση.

επιστροφή

Η Ομάδα της Ανθρωπότητας στο Facebook ...

Εδώ και κάποιες εβδομάδες εγκαινιάσαμε την καινούργια, αναβαθμισμένη μας σελίδα στο facebook . Το όνομά της Humanity’s Team Greece.

Η ιστοσελίδα μας στο facebook χτίστηκε με αγάπη, με σκοπό να δημιουργήσει ένα Φωτεινό και φιλόξενο «virtual» χώρο, όπου μέλη, φίλοι, γνωστοί μας αλλά και άγνωστοι επικοινωνούν, εμπνέονται, μοιράζονται Φως, ιδέες, συναισθήματα, όνειρα, προσδοκίες. Έτσι , γίνονται συνδημιουργοί στη διάδοση και την εφαρμογή των ιδεών της Ενότητας, της Αγάπης και της Αυτοπραγμάτωσης.

Οι δυνατότητες που προσφέρει ο χώρος είναι πολλές , (φωτογραφίες, βίντεο, εκδηλώσεις , θεματικές συζητήσεις) και μπορούμε να πειραματιστούμε και να τις εξερευνήσουμε. Άτομα από την ίδια περιοχή μπορούν να συναντηθούν, να γνωριστούν και ίσως να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα, ή να ξεκινήσουν νέες δράσεις.

Η ανταπόκρισή σας ήταν άμεση σε αυτό νέο μας εγχείρημα. Ήδη μετράμε 365 θαυμαστές και συνεχίζουμε...

Ευχόμαστε να απολαύσετε αυτό το χώρο όσο τον απολαμβάνουμε κι εμείς καθημερινά, βλέποντας τα χαμογελαστά πρόσωπά σας και διαβάζοντας τα σχόλιά σας.

Δυνατή ... Έλξη στη Θεσσαλονίκη


Η Δήμητρα στο σεμινάριο


Ο Κώστας Κωνσταντινίδης και η γυναίκα του Αλεξάνδρα στα δεξιά, με άλλα μέλη της Ομάδας της Ανθρωπότητας


Η Αγορίτσα μας με το γλυκό χαμόγελο και τη μεγάλη καρδιά


Δήμητρα + Νόμος της Έλξης = LOVE

Την Κυριακή 14 Μαρτίου 2010 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριό μας για το Νόμο της Έλξης,. Το σεμινάριο έγινε σε έναν πολύ όμορφο χώρο στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο THE MET, στην περιοχή του Φιξ. Συμμετείχαν άνθρωποι από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας (ήρθαν φίλοι από τη Δράμα, τις Σέρρες, την Κατερίνη, την Κοζάνη, το Κιλκίς και την Ξάνθη).

Ήταν για εμάς μεγάλη συγκίνηση το να βρεθούμε στην πόλη και να δεχτούμε την αγάπη και τη θερμή αγκαλιά των μελών και των φίλων της Ομάδας της Ανθρωπότητας που συναντήσαμε εκεί. Νιώσαμε σαν στο σπίτι μας!

Η δυνατή ... Έλξη είχε αρχίσει πολύ πριν... Ενώ αναζητούσαμε τον κατάλληλο χώρο, ο φίλος της Ομάδας της Ανθρωπότητας, Κώστας Κωνσταντινίδης, προσφέρθηκε να μας κάνει δωρεά το ενοίκιο της όμορφης αίθουσας του νέου ξενοδοχείου THE MET και τον καφέ του διαλλείματος. Ο Κώστας, που είχε ταξιδέψει από τη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει το σεμινάριο που έγινε στις 7 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, υποστήριξε ότι η πρώτη φορά του Σεμιναρίου στη Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να είναι πανηγυρική και κάθε στοιχείο αυτής διοργάνωσης να είναι τέλειο. Κι έτσι έγινε. Ο χώρος ήταν πανέμορφος και το σέρβις υποδειγματικό, πράγμα που συνετέλεσε σε ένα συνολικά πολύ καλό αποτέλεσμα.

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης είναι ένας από τους μετόχους της εταιρείας VOLCANO, η οποία κατασκευάζει μεταλλικές κρεβατοκάμαρες και έχει καταστήματα σε Θες/νίκη, Αθήνα και Λάρισα. Η VOLCANO έγινε ο πρώτος επίσημος χορηγός μας.

Το σεμινάριο παρακολούθησε η γυναίκα του Αλεξάνδρα, καθώς και φίλοι και συνεργάτες του από το χώρο των επιχειρήσεων. Είμαστε ευγνώμονες στον Κώστα για τη στήριξή του, την αγάπη του αλλά και την ταπεινότητά του. Του ζητήσαμε να φέρει κάποια διαφημιστικά της εταιρείας του να βάλουμε στο χώρο. Μας εξέπληξε, φέρνοντας, αντί γι’αυτό banners που είχε ο ίδιος τυπώσει και διαφήμιζαν το σεμινάριο, αναφέροντας διακριτικά από κάτω, το όνομα της εταιρείας του. Βanners που στο τέλος μας χάρισε για να τα χρησιμοποιήσουμε και για άλλες εκδηλώσεις μας.

Η ... Έλξη συνεχίστηκε και σε άλλα μεγάλα και μικρότερα πράγματα. Η αγαπημένη μας Μελίνα, ένα μέλος μας από τη Θεσσαλονίκη που θα ξεκινήσει εκεί μια νέα ομάδα, προσφέρθηκε να φέρει τα λουλούδια που ομόρφυναν την αίθουσα του σεμιναρίου. Έψαξε και τα βρήκε στη χονδρική αγορά των λουλουδιών στη Θεσσαλονίκη, αφού ήταν Κυριακή πρωί και τα ανθοπωλεία δεν είχαν ανοίξει ακόμα.

Η φίλη μας η Αγορίτσα, μας σύστησε στον ιδιοκτήτη του Esperia Palace που μας φιλοξένησε στον πολυτελή χώρο του ξενοδοχείου στην καλύτερη και πιο προσιτή για εμάς τιμή.

Οι φίλοι μας, ο Δημήτρης, η Μαρία, και η Δέσποινα, παλιά μέλη της ομάδας μας, μας βοήθησαν τόσο στην αναζήτηση του χώρου, όσο και στην προώθηση του Σεμιναρίου στη Θεσσαλονίκη. Φυσικά παρακολούθησαν το σεμινάριο και ήταν από τους πρώτους που κατέφθασαν, όπως είχαν κάνει και στην προηγούμενη συμμετοχή μας στην εκδήλωση της Κίνησης Μεταφυσικών και Φιλοσοφικών Ομάδων, που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 2009. Είμαστε ευγνώμονες για την παρουσία τους στην Ομάδα και γιατί στέκονται δίπλα μας με πάθος και διάθεση, ώστε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Ευελπιστούμε στη συνέχιση της ... Έλξης στο μέλλον.

Η Ομάδα της Ανθρωπότητας στη Θεσσαλονίκη


Η Δήμητρα με την Μελίνα (αριστερά) και την Νίκη, που σχεδιάζουν νέες δραστηριότητες για την Ομάδα της Ανθρωπότητας στην Θεσσαλονίκη

Η διοργάνωση του Σεμιναρίου μας στη Θεσσαλονίκη μας έδωσε την ευκαιρία να συναντηθούμε από κοντά με παλιούς και νέους φίλους μας, να συζητήσουμε και να ξεκινήσουμε νέες δραστηριότητες στην πόλη κάτω από την ομπρέλα της Ομάδας της Ανθρωπότητας.

Η Μελίνα θα ξεκινήσει σύντομα ομάδα συζήτησης και μελέτης. Στο εγχείρημα αυτό θα τη στηρίξει η Τζιλ, ένα από τα πρώτα μέλη μας στη Θεσσαλονίκη. Τηλέφωνα επικοινωνίας της Μελίνας είναι 693-7200302 και της Τζιλ 694-5569443. E-mail επικοινωνίας είναι melin[παπάκι]in.gr, και thanasis1_21[παπάκι]hotmail.com.

Η Νίκη μας μίλησε για μία ανοιχτή ομάδα που γίνεται κάθε Πέμπτη βράδυ, όπου προβάλλονται εκπαιδευτικές ταινίες/video για την Πνευματικότητα και την προσωπική ανάπτυξη και ακολουθεί χαλαρή συζήτηση. Tα video που προβάλλονται αυτή την εποχή είναι του Ρόμπερτ Νατζέμυ. Η ομάδα ονομάζεται «Η Δύναμη του Τώρα» μιας και ξεκίνησε βλέποντας και συζητώντας ταινίες του Eckhart Tolle. Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε τηλεφωνείστε στο 697-659007 ή γράψτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info[παπάκι]otan.gr.

Λεπτομέρειες γι'αυτές ή όποιες νέες δράσεις μας θα δημοσιεύονται στο ιστότοπό μας.

Η Ομάδα της Ανθρωπότητας απέκτησε το πρώτο της γραφείο!


Το γραφείο της Ομάδας της Ανθρωπότητας και ο πίνακας ονείρων μας


Η Δήμητρα και η Αγγελική, εργασία με χαμόγελο

Εδώ και ενάμισι μήνα, με μεγάλη χαρά μας και συγκίνηση, ξεκινήσαμε το νέο μας γραφείο! Ένα μικρό δωμάτιο σε ένα τεχνικό γραφείο, δίπλα στο σπίτι της Δήμητρας, φορτωμένο με πολύ αγάπη, ενθουσιασμό και όνειρα, αποτελεί πλέον την επίσημη έδρα μας! Ο χώρος είναι μικρός αλλά αποτελεί μια πρώτη κυψέλη και ένα μεγάλο ελπιδοφόρο ξεκίνημα!

Εκεί, εκτός από το γραφείο και τα υλικά μας, έχουμε και τον πίνακα με τα όνειρά μας, σε λέξεις και εικόνες, για το πώς θέλουμε η Ομάδα της Ανθρωπότητας να μεγαλώσει και να εξελιχθεί, και για το είδος των δραστηριοτήτων που ονειρευόμαστε να κάνουμε, έτσι ώστε να έρθουμε πιο κοντά στο στόχο μας: το βίωμα της ενότητας, της ατομικής πληρότητας και ευτυχίας για τον καθένα μας, αλλά και για όλους όσους μετέχουμε σε αυτή ως σύνολο.

Στο γραφείο μας έχουμε τη χαρά να έχουμε ένα μόνιμο άτομο, το οποίο φροντίζει τα επικοινωνιακά και οργανωτικά μας θέματα. Το όνομά της είναι Αγγελική Καράγιωργα και είναι πραγματικά ο «άγγελος» μας. Είναι ο άνθρωπος που στέλνει τα γράμματα καλωσορίσματος, απαντά στις ερωτήσεις σας, συντονίζει και εκτελεί την οργανωτική δουλειά πίσω από τις εκδηλώσεις και τα προγράμματά μας, φροντίζει τη σελίδα μας στο Facebook, και γενικότερα έχει την εποπτεία του γραφείου.

Καλωσορίζουμε την Αγγελική μας και ονειρευόμαστε τη στιγμή που, εκτός από αυτήν, θα υπάρχουν και πολλοί άλλοι άνθρωποι στο γραφείο μας.

Είμαστε επίσης ευγνώμονες στους φίλους και τα μέλη μας, που μας στηρίζουν, προσφέροντας εθελοντικά το χρόνο τους ή την εργασία τους, για την προώθηση και ενίσχυση του έργου μας, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Ευγνωμονούμε τη ζωή για όλη αυτή την αφθονία!

Πως τα πάμε με τις ... Σχέσεις;

Τέλος Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος μαθημάτων του σεμιναρίου «Λειτουργικότητα και Χαρά στις Σχέσεις» και έχει ήδη, από τις 15 Μαρτίου, ξεκινήσει ο νέος κύκλος. Έχοντας ήδη «πάρει φόρα», ετοιμαζόμαστε να κάνουμε για πρώτη φορά όλα τα μαθήματα του κύκλου, συμπυκνωμένα σε ένα διήμερο σεμινάριο για τις Σχέσεις, που θα γίνει στις 24 και 25 Απριλίου στο Βόλο.

Η πραγματική εμπειρία του σεμιναρίου επιβεβαίωσε πλήρως την πρόθεση και τις προσδοκίες που είχαμε όταν το ξεκινούσαμε.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτών που το παρακολούθησαν, το σεμινάριο όχι μόνο κάλυψε όλα τα ερωτήματα που είχαν οι ίδιοι, αλλά και άλλα ευρύτερα θέματα και ερωτήματα που επηρεάζουν τις σχέσεις. Το χαρακτήρισαν «ριζοσπαστικό», «υπερπλήρες», ότι «ξεπερνούσε κάθε προσδοκία, τόσο σε περιεχόμενο, όσο και σε παρουσίαση». Το σεμινάριο βοήθησε όλους όσους το παρακολούθησαν να αλλάξουν την οπτική και τη στάση τους απέναντι σε όλες τους τις σχέσεις.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε το σεμινάριο αυτό σε συμπυκνωμένη εκδοχή των δύο ημερών, πέρα από τη συνέχισή του με τη μορφή εβδομαδιαίων μαθημάτων. Επίσης σκοπεύουμε να ορίσουμε συναντήσεις «εμβάθυνσης και συντήρησης», όπου οι άνθρωποι που έχουν συμμετάσχει ήδη στο σεμινάριο, θα έχουν την ευκαιρία να παίρνουν απαντήσεις σε ερωτήσεις που τους δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της εφαρμογής των πραγμάτων που έμαθαν, και γύρω από συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τη δική τους προσωπική εμπειρία.

Η χαρά μας είναι μεγάλη όταν παίρνουμε τα θετικά σχόλια των ανθρώπων. Είναι το «καύσιμό» μας για να συνεχίζουμε να δημιουργούμε περισσότερα και καλύτερα προγράμματα!Oμάδα της Ανθρωπότητας Ελλάδας
www.otan.gr
dgr - web development