Ομάδα της Ανθρωπότητας Ελλάδας
Ιανουάριος – Φεβρουάριος
2010

Ο Σωτήρης και η Ευγενία Καγιά, εκπρόσωποι της Ομάδας της Ανθρωπότητας στη Θεσσαλία, μαζί με τη Δήμητρα


Το Σεμινάριο εν εξελίξει ...

Η Ομάδα της Ανθρωπότητας στο Βόλο

Πριν από δύο μήνες, λάβαμε ένα ενθουσιώδες e-mail από τον Σωτήρη Καγιά από το Βόλο. Ο Σωτήρης στο email του ανέφερε πόσο πολύ τον εξέφραζαν οι ιδέες και τα πιστεύω της Ομάδας της Ανθρωπότητας και ότι επιθυμούσε να γίνει μέλος.

Μετά από πρόσκληση, η Δήμητρα και η Χρυσούλα από την Συντονιστική Ομάδα, επισκέφθηκαν τον Σωτήρη στον Βόλο λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Συνάντησαν έναν υπέροχο, ζεστό άνθρωπο, γεμάτο ενθουσιασμό και πάθος για τη ζωή, που ζει εδώ και χρόνια στο Διμήνι, πάνω σε ένα λόφο που βλέπει την πόλη και το λιμάνι της και απέναντι τα όμορφα χωριά του Πηλίου. Κοντά του η γυναίκα του η Ευγενία, επίσης γεμάτη θετική ενέργεια, δυναμισμό και ζωντάνια.

Ο Σωτήρης και η Ευγενία στο κτήμα τους στο Διμήνι, μέσα στο πράσινο και την ομορφιά της φύσης, έφτιαξαν έναν φωτεινό χώρο για ομαδικές συναντήσεις και δραστηριότητες. Μαθητές και οι δύο του Μπομπ Νατζέμυ της Αρμονικής Ζωής, προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους με συναντήσεις και μαθήματα αυτογνωσίας, γιόγκα, διαλογισμού, και ακόμα με προβολές ταινιών, διεξαγωγή σεμιναρίων και άλλων εκδηλώσεων που συντελούν στην προσωπική βελτίωση και ενδυνάμωση των ανθρώπων.

Μετά την σύνδεσή τους με την Ομάδα της Ανθρωπότητας, αποφάσισαν να εντάξουν στις δραστηριότητές τους, Ομάδες και Σεμινάρια μας.

Έτσι, προγραμματίστηκε το Σεμινάριο για το Νόμο της Έλξης, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο αυτό, στις 30 Ιανουαρίου 2010.

Το κρύο και η συννεφιά της ημέρας δεν πτόησαν τους φίλους μας, 43 άτομα, που κατέφθασαν όλοι για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, και όχι μόνο από το Βόλο. Υπήρχε έντονο ενδιαφέρον και συμμετοχή, ερωτήσεις και συζήτηση, ζεστά χαμόγελα, υψηλή ενέργεια και ατμόσφαιρα αγάπης. Συγκινητική η συμμετοχή της κας Σταυρούλας, που παρακολούθησε με μεγάλη προσήλωση, παρά το προχωρημένο της ηλικίας της, όλης της οικογένειας της Ευγενίας και του Σωτήρη, με κορυφαίο το εγγονό του Αλέξανδρο, που στα διαλλείματα χοροπηδούσε στις πολύχρωμες μπάλες Pilates.

Το σεμινάριο διήρκησε μέχρι αργά και αγκαλιάστηκε από όλους. Αν και οι δρόμοι ήταν κλειστοί, φίλοι από την Καρδίτσα προθυμοποιήθηκαν να συνοδέψουν τη Δήμητρα μέχρι το σταθμό των τρένων στη Λάρισα, για το ταξίδι της επιστροφής.

Επιστρέψαμε λοιπόν πιο πλούσιοι, γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό για το ξεκίνημά μας στο Βόλο, για τους εξαιρετικούς μας συνεργάτες εκεί, το Σωτήρη και την Ευγενία, καθώς και για τους καινούργιους μας φίλους, όλους όσους συμμετείχαν στο Σεμινάριο!


Η Δήμητρα καλωσορίζει τους φίλους μας


Γλέντι, Χαρά, Χορός


Η Μαρίνα, η Δήμητρα, η Χρυσούλα και η Άντζυ από τη συντονιστική, ο Νίκος μας πίσω από την κάμερα και η Αιμιλία κάπου χαμένη στο πλήθος


Θέα από το πατάρι

Το Παρτυ μας

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 έγινε το πάρτυ μας για τη νέα χρονιά, σ’ ένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν η πρώτη ανοιχτή γιορτή που έκανε η Ομάδα Της Ανθρωπότητας στα 6 χρόνια της ζωής της. Η γιορτή μας ήταν όπως την ονειρευτήκαμε, με πολύ κέφι, χαμόγελα και αγάπη.

Είχαμε τη χαρά να δούμε από κοντά πολλά μέλη μας, που γνωρίζαμε μόνο μέσα από το internet, αλλά και νέους φίλους, που είδαν το πάρτυ σαν μια ευκαιρία για να μας γνωρίσουν. Φυσικά, και τα παλιά και τα νέα μέλη των ομάδων μας.

Ο κόσμος που ήρθε, πολύς, παρά το τσουχτερό κρύο. Συγκινητικές συμμετοχές η Τζένη με τον Μπάμπη και τους φίλους τους από τη Λειβαδιά, και η Βασιλική με τον άντρα της, που άφησαν το μόλις 20 ημερών μωράκι τους, για να παραβρεθούν.

Είχαμε λαχειοφόρο με πλούσια δώρα, καθώς και Πρωτοχρονιάτικη Πίτα, προσφορές από φίλους και μέλη. Μια μικρή ομιλία - καλωσόρισμα από τη Δήμητρα, σκαρφαλωμένη σ΄ ένα σκαμπώ του μπαρ. Ποτό και χορός μέχρι αργά ...

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους ήρθαν! Η συμμετοχή σας μας κάνει να νιώθουμε ότι είμαστε πραγματικά πολλοί, ένα ρεύμα ανθρώπων που ονειρεύεται μια ζωή χαράς, ενότητας και συνειδητής δημιουργίας, και εργάζεται για να κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα.


Το πρώτο Σεμινάριο 'Ο Νόμος της Έλξης'
Δεκέμβριος 2008


Από το Σεμινάριο στην Αθήνα

Το Σεμινάριό μας γίνεται Θεσμός

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ
στις 7 Φεβρουαρίου 2010 στη Αθήνα.

Το σεμινάριό μας, Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ, γίνεται πια θεσμός! Πραγματοποιείται για όγδοη φορά, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Εθνικής Τράπεζας, στη Γλυφάδα. Κάθε φορά εμπλουτισμένο, πιο ενημερωμένο, θρεμμένο με την αγάπη και τον ενθουσιασμό του κόσμου που το παρακολουθεί.

Είναι ιδιαίτερη ικανοποίηση για εμάς να δεχόμαστε τα θετικά σχόλια των ανθρώπων, όχι μόνο για το θεματικό περιεχόμενο του σεμιναρίου, ή τον ζωντανό τρόπο παρουσίασής του από την εισηγήτρια Δήμητρα Μπούρα, αλλά για το πόσο τους βοηθά να κάνουν πιο λειτουργική την καθημερινή ζωή τους , δρώντας με βάση την νέα τους κατανόηση.

Συγκινητικό ήταν ένα σχόλιο μιας συμμετέχουσας στο σεμινάριο που έγινε στο Βόλο, στις 30 Ιανουαρίου 2010. Στην φόρμα αξιολόγησης, όπου ζητείται από τους συμμετέχοντες αν επιθυμούν να προτείνουν κάποια αλλαγή ή βελτίωση στο σεμινάριο, μια κυρία μας απάντησε : «Μια πρόταση υπάρχει μόνο: να το μάθει όλος ο κόσμος, και σύντομα!»

Αυτό μας συγκινεί αλλά δεν μας επαναπαύει. Συνεχίζουμε και βελτιωνόμαστε συνέχεια. Και σας καλούμε συνοδοιπόρους μας και συμμέτοχους σε ένα όραμα για έναν κόσμο γεμάτο Αγάπη, Δημιουργία, Χαρά και Ευγνωμοσύνη.

www.otan.gr/seminario


Η Δήμητρα στο βήμα.
Δίπλα ο Γιάννης Αυγουστάτος και ο Γαβρηίλ ΣυμονέτοςΤο περίπτερό μας και η Μαρίνα


Ο Ηλίας Μπομπ Νατζέμυ


H Ομάδα της Ανθρωπότητας
στο Συμπόσιο
της Κίνησης Μεταφυσικών και Φιλοσοφικών Ομάδων

Η Ομάδα της Ανθρωπότητας συμμετείχε στο 15ο Πανελλήνιο Συμπόσιο της Κίνησης Μεταφυσικών και Φιλοσοφικών Ομάδων, με θέμα «Έρωτας και Αγάπη», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 στην Αθήνα.

Πολλές και ενδιαφέρουσες οι παρουσιάσεις, από όλους τους εκπροσώπους των Ομάδων της Κίνησης. Με διαφορετικούς αλλά συμπληρωματικούς τρόπους οι ομιλίες σκιαγράφησαν πολλές πλευρές του θέματος, δίνοντας απαντήσεις στις «δύσκολες» ερωτήσεις μας:
«Ποια είναι η διαφορά μεταξύ έρωτα και αγάπης;»,
«Ποια είναι τα διαφορετικά επίπεδα της αγάπης;»,
«Πότε αγαπάμε χωρίς όρους;»,
«Η εξέλιξη της σεξουαλικής έκφρασης – ο ρόλος των media»,
« Σεξουαλικότητα και Διαχείριση της Σεξουαλικής Ενέργειας». κτλ.

Η ομιλία της Δήμητρας είχε τίτλο «Πώς λειτουργεί η Σεξουαλική Εμπειρία. Μια διαφορετική οπτική», και περιλάμβανε την συγκλονιστική περιγραφή της σεξουαλικής εμπειρίας από το βιβλίο του Νηλ Γουόλς, Συζήτηση με το Θεό 2.

Για άλλη μια φορά, η Κίνηση Μεταφυσικών και Φιλοσοφικών Ομάδων, ασχολείται με καίρια και θεμελιώδη για την ανθρώπινη ύπαρξη ζητήματα, ρίχνοντας φως γνώσης από πολλές πλευρές.

Αναμένουμε τις επόμενες δραστηριότητές της, συντονισμένες πάντα στις αξίες της ενότητας, της αγάπης, της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία της Δήμητρας Μπούρα
ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο.H Ομάδα της Ανθρωπότητας
στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)

Η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Πνευματικότητα, τις Αξίες και την Παγκόσμια Μέριμνα, κάλεσε την Ομάδα της Ανθρωπότητας να μιλήσει ενώπιον της Γενικής της Διάσκεψης στις 25 Φεβρουαρίου 2010. Η ομιλία θα έχει τίτλο «Εντείνοντας την αποφασιστικότητά μας για τη δημιουργία μιας Ημέρας Ενότητας με τη σύμπραξη των ΜΚΟ».

Ο Dr. Ali Abdussalam Treki, πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. θα δεχτεί, στις 17 Μαΐου, την Ομάδα της Ανθρωπότητας σε ακρόαση, σχετικά με το Αίτημά της για την Ημέρα Ενότητας (Oneness Day), κατά την οποία θα εορτάζονται από όλα τα έθνη και τους λαούς τα ιδεώδη της Ενότητας, της Διαφορετικότητας και της Αρμονίας. Σημειωτέον ότι το Αίτημα αυτό έχει υπογραφεί από τον Αρχιεπίσκοπο Desmond Tutu ,από τον απεσταλμένο του Δαλάι Λάμα Sonam Tenzin, από πολλούς πνευματικούς συγγραφείς και δασκάλους, (Ντιπακ Τσόπρα, Μ.Ουϊλιαμσον, Μπαρμπαρα Μαρξ Χέμπαρντ κλπ) από καλλιτέχνες όπως η Γιόκο Όνο, αθλητές και άλλες προσωπικότητες, καθώς και από χιλιάδες απλούς ανθρώπους.

Στη Διακήρυξη των Η.Ε. για το Millennium, αρχηγοί κρατών αναγνώρισαν τα ιδεώδη που είναι εγγενή της Ενότητας, ως πρωταρχικά για τις ανθρώπινες σχέσεις του 21ου αι.

Πράγματι, αποκάλεσαν αυτά τα ιδεώδη κεντρικό πυλώνα της διεθνούς συνεργασίας τα θεώρησαν θεμελιώδη για την έννοια της δικαιοσύνης και ζωτικά για την ειρήνη και την ευημερία.

Συμφωνούμε. Οι διαφορές που υπάρχουν στην ανθρωπότητα είναι αναπόσπαστο και πανέμορφο κομμάτι της ποικιλίας της ζωής, αλλά δεν πρέπει να δημιουργούν διχασμούς μεταξύ μας. Οι αντιθέσεις δεν πρέπει να προκαλούν συγκρούσεις. Η πολυμορφία των πιστεύω μας δεν πρέπει να παράγει βία στις ζωές μας.

Όμως, πιο πολύ από ρητορική, η επίγνωση ότι όλοι είμαστε Ένα και η δημιουργία ενός κώδικα συμπεριφοράς που να αντανακλά αυτή την επίγνωση, θα οδηγούσε σε μεταστροφή της πολιτικής, της οικονομικής και της πνευματικής πραγματικότητας και θα μας οδηγούσε σε μια πρωτοφανή παγκόσμια συνεργασία για την προστασία του περιβάλλοντος, την ιατρική, την εκπαίδευση, την παροχή τροφής και καθαρού νερού, την υγεία κλπ.

Dr. Treki
Όπως ανέφερε ο Dr. Treki στο λόγο του, κατά την παραλαβή των καθηκόντων του στις 10 Ιουνίου 2009, «μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο όπου όλοι θα απολαμβάνουμε ειρήνη και ασφάλεια, αποδεκτό επίπεδο διαβίωσης, αλλά αυτό μπορεί να γίνει δυνατό μόνο μέσα από την αλληλεγγύη και τον συνδυασμένο συντονισμό».

Το βαθύτερο νόημα του εορτασμού μιας Ημέρας Ενότητας.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, η διεθνής κοινότητα να συλλέξει μέχρι τις 17 Μαΐου 50.000 υπογραφές ώστε να δείξει τη θέλησή της να κάνει τη στροφή, γιατί δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως είμαστε. Οι μέχρι σήμερα ιδέες διαχωρισμού με τις οποίες έχουμε κατευθύνει τους εαυτούς μας δεν μας έχουν υπηρετήσει. Στην πραγματικότητα μας έχουν καταστρέψει. Είναι ανάγκη να αλλάξουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε, αν θέλουμε να έχουμε τελικά κάποιον κόσμο για να παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Η διαδικασία της συλλογής υπογραφών είναι στην πράξη η θεωρία του «εκατοστού πιθήκου». Έχει να κάνει με το «κρίσιμο πλήθος», την «κρίσιμη μάζα».

Ο κόσμος διψάει για την αλλαγή αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα πράγματα. Νομίζουν πως δεν έχουν δύναμη. Κι όμως, η ενωμένη ενέργεια 50.000 ανθρώπων πεπεισμένων ότι θέλουν και μπορούν να αλλάξουν τις ζωές τους, έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει τις ζωές όλων μας.

Γίνε κι εσύ μέρος αυτής της μεταμορφωτικής δύναμης. Δεν χρειάζεται παρά να υπογράψεις σήμερα, εδώ, το Αίτημα για την Ημέρα της Ενότητας. Οι φωνές όλων μας έχουν τεράστια ένταση.

Ο Μπέρναρντ Σω ήταν ο πρώτος που είπε: «Υπάρχουν αυτοί που βλέπουν τον κόσμο όπως είναι και λένε, Γιατί; Και υπάρχουν κι εκείνοι που βλέπουν τον κόσμο όπως θα μπορούσε να είναι και λένε, Γιατί όχι;».

Σήμερα σας καλούμε να αγκαλιάσετε το όραμα της Ομάδας της Ανθρωπότητας να φέρει τους ανθρώπους όλου του κόσμου πιο κοντά και να μπορούν να γιορτάζουν αυτή την προσέγγιση κατά την Ημέρα της Ενότητας. Σας καλούμε να αγκαλιάσετε το ύψιστο όραμα του εαυτού σας και του κόσμου, ρωτώντας: «Γιατί όχι;».

Να είστε ευλογημένοι.


Το Δικό σου Βίντεο για την Ημέρα της Ενότητας
Δείξε στον Κόσμο Πως Εκφράζεις την Ενότητα

Η Ομάδα της Ανθρωπότητας έχει ένα στόχο:
Να αφυπνίσει τον κόσμο στην ιδέα της Eνότητας.

Κι επειδή πολύ φυσικά κάποιοι θα αναρωτιούνται:

Τι είναι ακριβώς η Ενότητα;
Πως Εκδηλώνεται;
Πως την εκφράζουμε στην καθημερινή ζωή μας;
Πως την βιώνουμε, είναι μια εμπειρία;

θέλουμε να δώσουμε στους φίλους μας την δυνατότητα να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα μέσα από ένα δικό τους βίντεο.

Δημιούργησε ένα βίντεο διάρκειας μέχρι και ένα λεπτό. Μέσα σε αυτό δείξε μας πως εκφράζεις και βιώνεις την Ενότητα! Γίνε όσο δημιουργικός θέλεις. Αλλά δείξτο μας, μην το πεις απλά στην κάμερα!

Αν αγκαλιάζεις με αγάπη , εάν χαμογελάς από την καρδιά σου, εάν νοιώθεις συμπόνια και αγάπη και την εκφράζεις με έργα, αν κάνεις διαλογισμό, αν ζωγραφίζεις ή κάνεις οτιδήποτε άλλο σε κάνει να νιώθεις Ένα με το Όλο, δείξτο μας!

Και αν αισθάνεσαι κάτι θαυμάσιο όταν τα κάνεις όλα αυτά, βοήθησέ μας να το δούμε και αυτό!

Στείλε μας το βίντεό που έχεις τραβήξει με την κάμερα ή το κινητό σου μέχρι τις 15 Μαρτίου 2010! Πήγαινε στο www.humanitysteam.org για να μάθεις πως να στείλεις το βίντεο και τις κατάλληλες οδηγίες.

Ειμαστε όλοι Ένα και τώρα είναι η στιγμή για να το δείξεις!

Τα καλύτερα βίντεο θα παρουσιαστούν στην ιστοσελίδα της Ομάδας της Ανθρωπότητας Ελλάδας και θα συμπεριληφθούν σε ένα ειδικό Παγκόσμιο Βίντεο Ενότητας που θα μπει στο κεντρικό Διεθνές site της Ομάδας της Ανθρωπότητας.


Με αγάπη και ευγνωμοσύνη,
Για την Ομάδα της Ανθρωπότητας
Δήμητρα Μπούρα
Συντονίστρια Ομάδας Ανθρωπότητας Ελλάδας
dboura[παπάκι]otan.gr
www.otan.grOμάδα της Ανθρωπότητας Ελλάδας
www.otan.gr
dgr - web development