Πολλοί άνθρωποι αναζητούμε τον σκοπό, ή την αποστολή της ζωής μας, και αυτό μπορεί να το κάνουμε για χρόνια, χωρίς να έχουμε μια επιτυχή κατάληξη. Άλλοι πάλι ψάχνουμε μια ζωή με περισσότερο ‘νόημα’, με αίσθηση αυτό-εκπλήρωσης, που να θεωρούμε ότι δικαιώνει την ύπαρξή μας.

Μπορεί να ζούμε ζωές γεμάτες δραστηριότητα, αλλά κενές από νόημα, ικανοποίηση, και χαρά που διαρκεί. Αποδίδουμε τα κενά μας στο ότι μπορεί να κάνουμε την ‘λάθος’ δουλειά, ή στο ότι είμαστε άνεργοι, ή ακόμα άτυχοι, ή αδικημένοι.

Η λύση σε όλα αυτά, έρχεται μέσα από την εκπαίδευση στην αυτογνωσία και στην συνειδητή δημιουργία της ζωής και του εαυτού μας. Το πρώτο βήμα αυτής της εκπαίδευσης είναι το να ορίσουμε τον προορισμό μας, - χωρίς προορισμό δεν μπορούμε να κάνουμε το ταξίδι -, αλλά και τον σκοπό - αποστολή του ταξιδιού.

Αυτό είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα, πάνω στο οποίο θα χτίσουμε την ζωή μας, εφαρμόζοντας την νέα γνώση, τις νέες τεχνικές και την αυξανόμενη επίγνωση και σοφία μας. Είναι το θεμέλιο, το απαραίτητο ξεκίνημα.

Το Σεμινάριο "Ο Σκοπός της Ζωής μου" εκπληρώνει αυτό τον σκοπό.

Μέσα από μια σύνθεση Πνευματικής γνώσης και τεχνικών από διάφορες πηγές, προσεγγίζει το θέμα με τον ολιστικότερο δυνατό τρόπο.

Μας δίνει πρώτα πληροφορίες που οδηγούν στην βαθύτερη κατανόηση του σκοπού και του τρόπου λειτουργίας της ζωής στον φυσικό κόσμο, την βαθύτερη κατανόηση του ρόλου των αντιθέσεων, του πλάνου της ψυχής, της ελεύθερης βούλησης, της διαδικασίας της δημιουργίας.

Στην συνέχεια και με βάση αυτή την κατανόηση, μας οδηγεί στο να ορίσουμε τον δικό μας σκοπό ζωής. Ένα σκοπό που να καλύπτει ολόκληρη την ύπαρξή μας, που να υπηρετεί την ατζέντα του Εσώτερου και του φυσικού εαυτού, και που έχει πολλά ακόμα άμεσα και έμμεσα οφέλη:

  • Δίνει νόημα σε όλη την ύπαρξή μου
  • Μου δίνει απόλυτη καθαρότητα για το ‘ποιος είμαι’
  • Μου δίνει μια αίσθηση αυτό- εκπλήρωσης και αυταξίας
  • Είναι ένα μέτρο για να παίρνω αποφάσεις και να αντιμετωπίζω διλήμματα
  • Αποτελεί έναν ξεκάθαρο οδηγό για την συμπεριφορά μου και την στάση μου απέναντι σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση, ή δύσκολο άνθρωπο
  • Δίνει περισσότερη χαρά στην εργασία μου, όποια και αν είναι αυτή
  • Με καθιστά ένα θετικό υπόδειγμα για τους ανθρώπους γύρω μου
  • Δίνει στην ζωή μου γαλήνη, πληρότητα και χαρά

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε όλους. Τόσο σε ανθρώπους που έχουν μπει στην διαδικασία συνειδητής δημιουργίας του εαυτού και της ζωής τους, όσο και ανθρώπους που είναι στο ξεκίνημα αυτής της πορείας.

Το Σεμινάριο διδάσκεται από την Δήμητρα Μπούρα, παρουσιάστρια Σεμιναρίων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Αυτογνωσίας – Πνευματικής Επίγνωσης & Συνειδητής Ζωής, και Συντονίστρια της Ομάδας της Ανθρωπότητας Ελλάδας.


Σύντομο Βιογραφικό Εισηγήτριας

Η Δήμητρα Μπούρα, σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο ΕΜΠ. Στον επαγγελματική της ζωή, εργάστηκε ως στέλεχος του Μάρκετινγκ σε εμπορικές πολυεθνικές εταιρείες (1987-2000) και μετά ως Σύμβουλος Στρατηγικού Μάρκετινγκ.

Από το 2003 εργάστηκε εθελοντικά ως Συντονίστρια της Ομάδας της Ανθρωπότητας Ελλάδας ενώ για ένα διάστημα (2005-2011) υπήρξε υπεύθυνη για τον Τομέα Εκπαίδευσης της Ομάδας της Ανθρωπότητας διεθνώς (Humanity’s Team Worldwide Educations & Inner Work Coordinator).

Τα τελευταία δώδεκα χρόνια, είναι παρουσιάστρια Σεμιναρίων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων καθώς και Συντονίστρια Ομάδων Αυτογνωσίας, Πνευματικής Επίγνωσης & Συνειδητής Ζωής. Έχει τελειώσει το διετές πρόγραμμα εκπαίδευσης Life Leadership για Παρουσιαστές Σεμιναρίων, Συντονιστές ομάδων της ‘Νέας Πνευματικότητας’ και Life Coaching , που διεξάγει το ινστιτούτο Conversations with God στο Ορεγκον των ΗΠΑ.

Εχει δημιουργήσει και διδάσκει τα Σεμινάρια - Εκπαιδευτικά Προγράμματα: Σκοπός Ζωής, Νόμος Έλξης - Βασικό, Νόμος Ελξης Προχωρημένο, Λειτουργικότητα και Χαρά στις Σχέσεις. Είναι παντρεμένη με τον Αντώνη Μώτο, και έχει δύο κόρες 26 και 24 χρονών.

περισσότερα ...