Background Image

Ημέρα Ενότητας

Αίτημα προς τα Ηνωμένα Έθνη

Η Ομάδα της Ανθρωπότητας συγκεντρώνει υπογραφές, προκειμένου τα Ηνωμένα Έθνη να ανακηρύξουν μια ημέρα του χρόνου ως Ημέρα Ενότητας, μια μέρα ξεχωριστή που να την αγκαλιάσουν όλοι οι άνθρωποι, οι κοινότητες και τα έθνη. Την ημέρα αυτή ολόκληρη η ανθρωπότητα, θα γιορτάζει τις ομοιότητες αλλά και τις πλούσιες πολιτισμικές διαφορές των ανθρώπων, που συνθέτουν την μοναδικότητα μας. Μια μέρα που θα μας ενώνει με ολόκληρο το σύμπαν, ως μία ανθρώπινη οικογένεια.

Ο Πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη Anwarul Chowdhury λαμβάνει
την Αίτηση για την Παγκόσμια Ημέρα Ενότητας

Την Πέμπτη 20 Μαΐου 2010 η Ομάδα της Ανθρωπότητας παρουσίασε την Αίτηση στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, που υπεγράφη από 50.000 άνθρωποι από περισσότερες απο 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, ζητώντας την Διακήρυξη για μια Παγκόσμια Ημέρα Ενότητας ...

Επισκευτείτε
το Διεθνή Ιστότοπο
όπου εκεί τελικά μαζεύτηκαν οι υπογραφές
και στάλθηκαν στον ΟΗΕ

Οι σημερινοί ιδιαίτεροι καιροί ζητούν ιδιαίτερη δράση. Η ανθρωπότητα είναι διαχωρισμένη και αντιμετωπίζει τόσο πολλές κρίσεις, τόσο απειλητικές για τη ζωή, που είναι ανάγκη να αλλάξουμε τη θεώρησή μας για τον κόσμο, αν επιθυμούμε να διατηρήσουμε τη ζωή έτσι όπως την ξέρουμε. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε μέχρι σήμερα την ζωή μας, δεν λειτουργεί πλέον.

Πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο και να δηλώσουμε πως, η οικονομική χρεοκοπία, ο οικολογικός αφανισμός, οι ασυντόνιστες παρεμβάσεις, και οι πλείστες άλλες διασπαστικές και καταστροφικές συνθήκες και τακτικές που εφαρμόζονται σε αυτό τον κόσμο, πρέπει να σταματήσουν.

Και για να σταματήσουν όλα αυτά, πρέπει να αλλάξουν οι ιδέες και οι πεποιθήσεις μας, που είναι στην ρίζα αυτών των προβλημάτων, που τα δημιουργούν και τα διαιωνίζουν.

Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε κάτι το οποίο ήδη γνωρίζουμε – και τώρα να το δηλώσουμε επίσημα μια για πάντα: ότι είμαστε όλοι μέρη ενός ενοποιημένου συνόλου με πολλαπλές διαστάσεις, που η μία είναι συμπληρωματική της άλλης, Είμαστε Όλοι Ένα. Πράγματι, όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα σταματήσουν οι κρίσεις, οι πολλές και απειλητικές για τη ζωή κρίσεις.

Οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο αφυπνίζονται και αντιλαμβάνονται πως Είμαστε Όλοι Ενα , Μία Ανθρωπότητα . Αναγνωρίζοντάς το αυτό θα επιτευχθεί η αλλαγή στη συμπεριφορά του ενός απέναντι στον άλλο.


Συλλογή υπογραφών για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ενότητας

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για μια Νέα Πνευματικότητα, μια Νέα Ανθρωπότητα, μια Νέα Γη ...

Η Ομάδα της Ανθρωπότητας συλλέγει 50,000 υπογραφές προκειμένου να πείσει τα Ηνωμένα Έθνη να καθιερώσουν μία Ημέρα αφιερωμένη στην Ενότητα, μια μέρα που όλοι οι άνθρωποι θα αγκαλιάζουν και όλες οι κοινότητες θα γιορτάζουν, θα συζητούν και θα βιώνουν την ενότητα μας, ενώ ταυτόχρονα θα αναγνωρίζουν και θα σέβονται την ομορφιά των πολιτισμικών μας διαφορών…. Μία μέρα που θα ενώνει όλους μας για το ευρύτερο καλό όλης της Ανθρώπινης Οικογένειας.

Το πρώτο βήμα δεν παίρνει πάνω από 30 δευτερόλεπτα . Ενωθείτε με χιλιάδες ανθρώπους που υπογράφουν το αίτημα. Καθώς η Ημέρα της Ενότητας θα μας θυμίζει το ποιοί και τι πραγματικά είμαστε, αυτή η ενθύμηση, αυτή η συνειδητοποίηση. Και αυτό θα μεταμορφώσει την εμπειρία της ζωής στον πλανήτη.

Την αίτηση έχουν μέχρι στιγμής υπογράψει διάσημοι άνθρωποι, πολλοί Πνευματικοί συγγραφείς και δάσκαλοι, αλλά και άλλοι από τους χώρους της επιστήμης, των τεχνών και του αθλητισμού: Ο Αρχιεπίσκοπος και τιμημένος με το Νομπελ Ειρήνης Desmond Tutu, οι Συγγραφείς, Deepak Chopra, Marianne Williamson, Neale Donald Walsch, Timothy Freke, Barbara Marx Hubbard, Janis Roze, Joe Vitale, James Twyman, Taddy Blecher, η Yoko Ono, ο David Brabham, ο Gary Bailey και άλλοι.


Η Διακήρυξη
για την
Παγκόσμια Ημέρα Ενότητας

Διακηρύσσω:

  1. Ότι το μήνυμα Είμαστε Όλοι Ένα,- ότι αλληλο-σχετιζόμαστε, αλληλο-συνδεόμαστε και αλληλο-εξαρτώμαστε με την Ζωή / την Συμπαντική Ενέργεια, και ο ένας με τον άλλο-, είναι το πνευματικό μήνυμα που περίμενε ο κόσμος, το μήνυμα που θα δώσει αγάπη και βιώσιμες απαντήσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα.
  2. Ότι ο κόσμος δεν χρειάζεται να είναι έτσι όπως είναι – και ότι κάθε άνθρωπος έχει την ικανότητα να τον αλλάξει, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της πνευματικής του τοποθέτησης.
  3. Ότι η ανθρωπότητα διαθέτει απεριόριστο δυναμικό, και ότι η κοινωνική μεταμόρφωση ξεκινά με την προσωπική μεταμόρφωση.
  4. Ότι τα ανθρώπινα όντα έχουν ανάγκη το ένα το άλλο προκειμένου να επιβιώσουν στον πλανήτη μας. Αναγνωρίζω πως η ανθρώπινη κοινότητα ευημερεί καθώς μαθαίνουμε ο ένας για τον άλλο και χαιρόμαστε το θαύμα και την ομορφιά της διαφορετικότητάς μας. Διακηρύσσω πως από τη μεριά μου αναλαμβάνω να βοηθήσω ώστε να δημιουργηθεί μια πνευματική αντίληψη παγκόσμιας ενότητας και ειρηνικής συνύπαρξης.
  5. Ότι η Ενότητα περιλαμβάνει Όλη τη ζωή. Αντιλαμβάνομαι πως η ολότητα και η αλληλεγγύη μπορούν να βιωθούν μόνον μέσα από την αναγνώριση της μοναδικότητας, της ομορφιάς και του σκοπού όλων των όντων και όλων των πλευρών της ζωής.
  6. Διακηρύσσω πως η ώρα για αλλαγή είναι τώρα, και επίσης διακηρύσσω τη σπουδαιότητα μιας ξεχωριστής ημέρας, κατά την οποία όλη η ανθρωπότητα θα ενωθεί σαν μία ανθρώπινη οικογένεια, θα συζητήσει, θα γιορτάσει και θα βιώσει την Ενότητα.